2020-08-28 08:20:19• hírek • Bede Emőke

Hét új utcanév kerül fel Szatmárnémeti térképére

A Helyi Tanács csütörtöki ülésén több fontos kérdésben is döntés született. Jóvá hagyták például a Decebal és a Mihai Kogalniceanu utcákra tervezett parkolóházak zonális területrendezési terveit, illetve egyhangúlag megszavazták az utcanévadásról szóló projektet is.

Az utcanévadásra a projekthez csatolt szakjelentés szerint azért volt szükség, mert az elmúlt években jelentős fejlődésen mentek át a municípium lakóövezetei: megszaporodtak az ingatlanok, a házsorokból pedig egész utcák alakultak ki. Annak érdekében, hogy az itt élő lakosok már ide szóló személyazonossági igazolványt kérelmezhessenek, mindenképp szükség van rá, hogy az utcákat hivatalosan is elkereszteljék. A tanácstagok ez alkalommal hét utca névadásáról szavaztak, s egyhangú döntésüknek köszönhetően lesz Hermán Mihály, Stefan Benea, Ilie Salceanu, Fodor Kálmán, Octavian Ardelean, Eugen Seles és Litteczky Endre utca is Szatmárnémetiben.

 

Arról, hogy pontosan milyen szerepet töltöttek be városunk életében e személyiségek, ide kattintva lehet részletesebben olvasni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: